Champions League-final utan "champions"

Ikväll är Europas ögan riktade mot den eviga staden. Det var tretton år sedan finalen i den s.k. mästarturneringen senast gick på Stadio Olimpico och det är med glädje man ser tillbaka på den matchen, Juventus - Ajax. En av kvällens aktörer som förmodligen inte har lika positiva bilder från den kvällen är Manchester Uniteds sista utpost. I straffsparksläggningen som fick avgöra finalen visade italienarna nämligen prov på en närmast tysk effektivitet och lämnade Van der Saar fullständigt maktlös i målet.

Denna final följer en trend som varit under detta decennium. Inte någon gång under 2000-talet har två regerande ligamästare mötts i finalen, vilket ju faktiskt säger en del om denna turnering. Vad jag tycker om det och vad som bör göras har jag behandlat förut, så det behöver jag inte fortsätta tjata om här. När en ligatvåa som detta Barca går till final kan man väl dock ha lite förbiseende med det. En mer värdig final har ju inte skådats på år och dagar.

Matchen då? Tyvärr är min favorit Dani Alves borta i Barcelona, ett oerhört avbräck. Fletchers avstängning jämnar förvisso ut det lite, men just Barcas högerkant har varit det enskilt ljuvligaste inom Europafotbollen i år och det är synd att den inte får chansen att visa upp sig på den riktiga "examensdagen". Tyvärr lutar det nog lite åt United ikväll, just pga avstängningsläget, men jag hoppas såklart att jag har fel. Denna årgång av Barcelona är verkligen värd att plocka hem allt som går att plocka hem.

-------

Bajens överklagan på avstängningen av Charlie Davies ska nu äntligen tas upp. Men först på fredag, dagen efter matchen mot AIK, då han redan avtjänat tre matcher av de fem han från början dömdes till. Varför är man inte överraskad?

Låt säga, rent hypotetiskt, att riksidrottsnämnden nu skulle komma fram till att ett straff på två matcher är rimligt för förseelsen, vad händer då? Får Hammarby ekonomisk kompensation? Får de ett frikort att använda vid valfri avstängning, ungefär som "slipp ur fängelset" i monopol? Eller får de kanske bara ett enkelt "förlåt oss"-kort och en aladdin-ask? Nej, jag skulle nog tippa på att de aldrig skulle erkänna en sådan fadäs, utan istället gå ut offentligt med att de var eniga om ett straff på tre matcher...

Kommentarer
Postat av: Ola

Faktum är att det inte rörde sig om två mästarlag som möttes i finalen - den här gången heller. Förra året vann Real Fascista La Liga för andra året i följd. Men, vad gör väl det en kväll som den här då Messi satt tyngdlagen ur spel och avgjort på nick?

2009-05-28 @ 01:03:29
Postat av: Andy

Aj aj aj, det var en miss som hette duga! Vad ska jag skylla på här? När man sett Barca i år tror man inte något annat lag någonsin kan ha vunnit la liga.

2009-05-28 @ 07:58:52
Postat av: Andy

Tack för påpekandet förresten!

2009-05-28 @ 07:59:35
Postat av: Ola

Jag håller i o f s med dig. Dessvärre innebar nu inte de två avslutande Riijkard-åren någon ligatitel, men den som läser årets tabell måste onekligen tänka den tanke du tänkte innan du skrev inlägget. Real Fascista har presterat sanslösa resultat och har en poängskörd mer omfattande än Farbror Joakims kassavalv, ändå var de inte i närheten av ligatiteln och förlorade båda El Clasico...

2009-05-28 @ 11:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0