Oh Loria

Europas sämsta försvarare?

Slutet närmar sig i Serie A och goal.com passar på att lista säsongens tio sämsta värvningar. Sett till hur mycket klubbarna fått ut av investerade pengar torde topptrion med Quaresma, Paulsen och Mancini vara ganska odiskutabla, men listans roligaste och min favorit i sammanhanget måste ändå vara nummer fyra; Romas rikspajas Simone Loria. Kan inte påstå att jag följt Romklubbens matcher minutiöst, men de matcher där Loria har tagit plats i backlinjen har sannerligen varit minnesvärda (minns särskilt bortamatchen mot Palermo i höstas när jag fick beskåda hans konster för första gången). Även om han här gick bet om en pallplats kan han iaf skryta med att han levererat fler matchavgörande insatser än de tre översta på listan...

Motiveringen till hans placering är ju också minnesvärd i sig:

"The worst defender in the whole of Italy, and possibly Europe, this term. Loria made so many high-profile gaffes in the early part of the season that there could almost be a Christmas bloopers video just on him."

-------

Barcelona-Chelsea på TV6 ikväll. Det måste vara första gången sedan Champions league-finalen förra året som "rätt" match visas på den kanalen? Man hoppas att inte allt för många fotbollsälskare har lurats att skaffa det värdelösa Viasat-paketet pga detta...

Exklusiv Xavi-intervju

Jag vill inte på något sätt antyda att svenska sportjournalister är förutsägbara, men...

Programmet "fotbollskväll" på svt ikväll bjuder tydligen på en exklusiv intervju med Barcelonas Xavi. Alla kanske inte har möjlighet att följa denna, så därför tänkte jag här titta in i spåkulan och exklusivt bjuda på svt:s samtal (åtmistone i huvuddrag) med den katalanska mittfältsmotorn redan nu:

Ni har många viktiga matcher nu på kort tid, hur hanterar ni det?
- Vi har har många svåra matcher nu, det stämmer. Det gäller att vi fokuserar på varje match för att vi ska kunna vinna.

Under stora delar av den här säsongen har ni spelat en fantastisk fotboll. Vad betyder Guardiola för dagens Barcelona?
- Guardiola är en fantastisk tränare och han utvecklar oss ständigt.


Vad tror du om era chanser i Champions league?
-Vi är medvetna om att det blir mycket svårt. Chelsea är ett fantastiskt bra lag med många bra spelare, men presterar vi bra i två matcher tror jag att vi har goda chanser att nå finalen.

Slutligen, vad tycker du om Zlatan Ibrahimovic?
-Det är en fantastiskt bra anfallare, en av de bästa i världen. Han har verkligen haft en fantastisk säsong och ni ska vara glada i Sverige att ni har en sådan spelare.

Tack, Xavi.
-Gracias


Cupen lottad

Bajen fick Mjällby, en av uppflyttningskandidaterna från superettan, på bortaplan i åttondelsfinalen i cupen. Någon drömlottning är det knappast tal om, men det hade å andra sidan kunnat varit värre också.

På förhand hade man dock kanske önskat sig Syrianska och chansen att få se Sulan spela mot klubben i sitt hjärta...

Krisen fördjupas- nyckelspelare tillbaka...

Fotbollsjournalistik när den är som bäst.

Stoppa pressarna! Fotbollskanalen har nu som första nyhetsredaktion alltså lyckats avslöja att Bajen betalar Rami Shaabans lön. Utan att vara nära insatt i klubbens organisation hade jag gissat att de faktiskt budgeterat med att sina anställda ska få ut lön för sitt arbete? Var det naivt av mig? Axel Pershagen får fortsätta att gå till djupet med detta så kanske sanningen kommer fram så småningom. Vi väntar med spänning...

Tänk om Charlie skulle skada sig. Skulle vi då få se något liknande på fotbollskanalens hemsida?;

"Charlie Davies ledband av- ekonomisk jackpot för Hammarby"

Knappast va?

Fuck fuck fuck!

68:e matchminuten; ManU - Tottenham 3-2 (edit: slutade till slut 5-2). Nog för att historiens makt brukar sägas vara stor, men detta är ju fan inte sant...

"Fuck fuck fuck"

Om man någonsin undrat hur "fuck fuck fuck" låter på skotska hade Manchester Uniteds omklädningsrum i halvtid säkert varit en utmärkt plats att en gång för alla få reda på det; ManU - Tottenham 0-2. Men med tanke på vad som hänt i tidigare matcher mellan dessa lag kanske man inte ska ta ut skadeglädjen i förskott...

-------

Det var det där med moralen igen...

Bajen vidare i cupen med ett nödrop. Underläge efter första förlängningskvarten mot Åtvidaberg vändes till seger med 3-2 efter mål av Charlie i slutsekunden. Om man lärde sig något av förra årets matcher mot Gefle (hemma) och Giffarna (borta) är det just att dessa segrar smakar extra gott... Hoppas laget kan få en kick av detta nu och ta Gais av bara farten nästa vecka.

Med tanke på det täta matchandet just nu var det väl dock inte direkt optimalt med 30 minuter extra i benen.

Förbundskaptensvalet

Gäst denna vecka i Laul Calling-studion var legenden Tord Grip (ni vet, han som var assisterande när Sverige spelade VM i Italien 1934) och det diskuterades om Svennis eventuella övertagande av svenska landslaget i framtiden. Det lät faktiskt på Grip som om det inte var en omöjlighet att så kunde ske inom de närmaste åren om han väl skulle bli tillfrågad. Kanske säger det förvisso en del om mister Erikssons status på marknaden efter de senaste uppdragen, men det är inte desto mindre intressant. Nog för att det nu borde blivit uppenbart för de flesta att han inte har förmågan att trolla med obegränsade resurser, men han ju knappast ett sämre alternativ än andra?

När Lagerbäck (förhoppningsvis) kastar in handduken efter nästa VM bör nästa förbundskapten redan vara utsedd. Vad finns då för olika alternativ? Låt mig lista några möjliga (och omöjliga) vägval:

-"Den klassiska svenska modellen" Det finns här två möjliga alternativ (man blir alldeles tung i huvudet av båda två); 1) Roland Andersson. 2) Jörgen Lennartsson.
- "Den nya argentinska modellen" Vi kastar in en i tränarsammanhang helt oprövad Tomas Brolin.
- "Den traditionellt engelska modellen" För att få in lite "jävlaranamma" i laget tillsätts Glenn Hysén. I halvtidspauserna kan han dra gamla anekdoter från den gamla goda Liverpool-tiden i omklädningsrummet. Kommer någon spelare med ifrågasättanden eller inte "kämpar" i tillräcklig grad är det med omedelbar verkan slut på dennes landslagsmedverkan. Med detta val skulle Mellberg & co sannolikt få ha så många ölkvällar de ville under samlingarna.

Själv skulle jag vilja lyfta fram den gamle mittfältseleganten Jonas Thern som ett fullgott alternativ. Mycket taktiskt kunnig, skulle sannolikt inge respekt från spelare och media samtidigt som han står för en positiv fotbollsfilosofi.

-------

Dif-BP ikväll. Ska bli mycket intressant....

Göteborgstifo

Detta måste väl ändå vara bland det roligaste som någonsin skådats i tifo-väg?


"Kris" igen?

Söderbröder glöder...

Knapp men ganska väntad förlust på Söderstadion. Spelet var inte särskilt mycket sämre än i derbyt senast men med skillnaden att vi idag mötte ett bättre lag. Målet som Söder (hur häftigt hade det namnet inte sett ut på en Bajentröja?) gör på finaste Del Piero-manér är frukten av Monteiros bedrövliga passningsspel på mittplan. Googla "Jose Monteiro" + "modern ytterback" och den enda träffen lär vara detta blogginlägg...

Noterbart är att vi har sådana problem vid defensiva fasta situationer, på i stort sett varje hörna skapades det farligheter. Tyckte även att man såg dessa tendenser mot dif senast så inte kan man bara skylla på blåvitts styrka?

Efter målet får Bajen dock greppet om matchen och slutforceringen med 38 hörnor under tilläggstiden håller sånär på att resultera i en pinne. Synd att Nathan inte får sätta dit den där. Det hade gjort gott för självförtroendet.

+Mikkel Jensen
+Monday James
+Sebastian Castro-Tello

-Jose Monteiro
-Charlie Davies
-Kidsen på östra läktaren

Vad har hänt med Chankos frisparkar?!

-------

Santos/Allbäck- Superettans bästa anfallspar 2010!

-------

"Ät upp er spenat nu barn, annars kommer Pepe och tar er"

Fotboll är inte riktigt allt

Okej, något lite mindre fotbollsrelaterat...

Utmaning

Fyra av mina favoritprogram:
1) Seinfeld
2) 08-fotboll
3) Cold Case
4) Criminal Minds

Fyra saker jag gjorde igår:
1) Pluggade
2) "Tillagade" pasta med pastasås
3) Tittade på Elfsborg-Mff
4) Pussade Nelia godnatt

Fyra saker jag ser fram emot:
1) Flytten till Sundbyberg
2) U2 på ullevi
3) Pet Shop Boys på cirkus
4) Klassnyförvärvet i sommar...

Fyra favoritrestauranger:
1) Dell'Attore
2) Fredhälls
3) Primo Ciao Ciao
4) Bredängsgrillen (för världens bästa personal)

Fyra saker på min önskelista:
1) Jämn duschvärme i nya lägenheten
2) En bra sommar
3) En spikad tenta nästa fredag
4) Kennedy

Fyra personer jag utmanar:
1) Nej, någonstans måste det ta stopp...
2)
3)
4)

Kortslutning

Ibland förundras man över den mänskliga hjärnan...

Måste naturligtvis även kommentera gårdagens bisarra match #2 i norra Madrid, som kom lite i skymundan för Liverpool-matchen. Eftersom min vän Ola redan på ett utfyllande sätt kommenterat Pepes fullständiga kortslutning samt hans personlighet och utseende väljer jag att istället fokusera på kvällens andra hjärnsläpp.

Getafes Javier Casquero ska med endast ett fåtal minuter kvar skicka in bollen i nät från elva meter och avgöra matchen mot ett decimerat Real. Vad händer? Han slår en av de mest nonchalanta och sämsta straffarna fotbollsvärlden någonsin skådat och visar än en gång att övermod straffar sig. Fråga bara Henry/Pires och Totti. De vita lyckas naturligtvis sedan få in ett segermål.

Skulle fascist-laget mot alla odds nu gå om Barca i slutomgångarna och ta titeln kommer jag att förbanna Casquero i all evighet!

DN vill tydligen ha kvar DN-galan...

Det borde vara officiellt om några dagar; Dagens Nyheter är numera Sveriges enda tidning utan en endaste djurgårdare som prenumerant. Efter dessa artiklar kommer tidningen nog att sägas upp på en hel del håll:

http://www.dn.se/sport/en-skam-om-stadion-mister-loparbanorna-1.849496
http://www.dn.se/sport/stadion-ar-friidrottens-enda-alternativ-1.849499

Kan inte påminna mig om att en "oberoende" svensk tidning tidigare har fört fram propaganda på det här sättet? Komiskt.

A Non Smoking Generation

Det finns vissa frågor som vi alla ställer oss ibland av någon anledning, exempelvis "vad gör Harald Treutiger idag?" eller "vart tog Joakim Hillson vägen?". Sedan finns frågor, i omvärldens ögon ofta bisarra sådana, som bara en sann fotbollsnörd kan ställa sig och än mindre föra fram i offentligheten. En sådan fråga kom av någon anledning upp i mitt huvud igår kväll; Vart tog egentligen den kedjerökande tränaren vägen?

Ni minns väl den gamle räven Hector Cuper som bolmade på vid sidlinjen och beskådade sitt lags perfekta försvarspositioneringar? Eller hur Marcello Lippis cigarillrök lade sig som en dimma över Delle Alpis gräsmatta? Min favorit och den överlägsna vinnaren (tror jag vi alla kan vara överens om) i denna kategori är såklart; Zdenek Zeman.

Någonstans på vägen försvann dessa profiler från den Europeiska toppscenen. Eller åtminstone deras rökvanor vid avbytarbänken. Kan inte minnas senast jag faktiskt såg Lippi dra ett bloss senast? Är det bara för att jag inte följt Italiens matcher tillräckligt noga? Kan det vara så att de allt mer utbredda rökförbuden nu har nått ända ner till tränarbänken? Detta skulle också ge en naturlig förklaring till Delio Rossis frenetiska tuggummituggande under matcherna. Jag har ingen aning och vet heller inte var man kan hitta svaret.

-------

Cuper och Zeman lever numera en undanskymd tillvaro i Georgiens landslag respektive Röda Stjärnan. I länder där det sannolikt inte införts rökförbud vid sidlinjen...

Och till alla som trodde att "Roma Roma Roma" var Vendittis stora mästerverk. Hittade detta guldkorn, appropå Zeman.

Liverpool IBK

Har Liverpool startat en innebandyklubb?

Man börjar ju undra när gamla tråkiga Liverpool bjuder på sprudlande och målrika Hawaii-matcher stup i kvarten. Först 4-4 i den sinnessjuka matchen mot Chelsea härom veckan och nu har man suttit och slötittat på en ny fullständigt bisarr match. 4-4 mot Arsenal. Ett resultat som hur underhållande det än är tyvärr dock bäddar för United.

Om Arshavin vantrivs i London som det ryktats om så märks det sannerligen inte på planen iaf...

Mot mitten!









Vilken lättnad...

"Derbyfesten" är sällan någon passande rubrik och knappast för gårdagens tillställning. 16000 på läktaren (om det hade varit ett bokstavstifo på norra igår hade det inte ens blivit ett "AMP", snarare ett "M"), fullständigt svinkallt och ganska kasst spel på en usel plan. Svff borde väl ändå ha råd med en planskötare?

Bajen gjorde som sagt ingen höjdarmatch men det fanns några höjdpunkter ändå:
  • Den sedvanliga domarmissen blev inte avgörande för matchen denna gång.
  • Moralen. Något som för övrigt förbättrats avsevärt sedan Tony kom in. Lyckades vi vända ett enda underläge under Linderoth?
  • Nathan Paulse var riktigt duktig! Skulle förvåna om han lyckas göra fem mål i år, så ofarlig är han, men han gör en otrolig nytta för laget.
  • 1-1 målet. Det har ofta varit ensamt för Charlie i straffområdet tidigare. Nu fyllde t.o.m. en back på...
  • 1-2 målet. There's only one Charlie Davies!
  • 1-3 målet. Hoppas vi får se mer av den vänsterfoten Simon Helg.
  • Det känns inte som vi kommer bli sämst i stan.

-------

Om jag var Djurgårdare hade jag varit djupt oroad (och är ju även nu då jag bryr mig om min flickväns och min gode vän djurgårdarens hälsa). Ett effektivt 4-3-3-system bygger ju på skickliga ytterforwards och ytterbackar, något som man knappast kan beskylla Dif för att ha. Det mest oroande för deras del är väl dock inte att deras svagheter är just (Youssef kan nog bli bra dock) på dessa positioner, utan att i stort sett samtliga faktiskt är värvade inför denna säsong eller förra och har kontrakt ett bra tag till. Vad händer om Sjölund försvinner på det?

-------

Helsingborg hade tydligen otur med domsluten igår. Och Bosse Nilsson var ju verkligen rätt man att gnälla på det..ehh...


Derby

Då var det dags... Stockholm stads enda derby. Ute i förorten.

När man ikväll beger sig ut mot råsunda kommer det vara med en gigantisk betongklump i bröstet. Normalt sett årets viktigaste match, men som ikväll är ännu lite viktigare än så. Det måste helt enkelt bli en seger! Måste!

Ikväll ber jag att den otur (i form av vår vän Markus Strömbergsson) vi haft i de tidigare matcherna kompenseras och att vi för en gångs skull får lite stolpe in. Jag ber att få slippa det värsta av alla läten; måljublet från motståndarklacken som skär som en kniv genom en redan skör kropp. Med detta även den ångest som snabbt hinner fylla upp hela ens innandöme redan innan jublet har förflyttat sig de 110 metrarna mellan nationalarenans kortsideläktare. Det är väl detta som kallas "derbyfest" i kvällstidningarna dagen efter antar jag?

Finns det då något bättre sätt att ladda upp inför matchen än med en smaskig Chanko-burgare på nyhetsgrillen vid Marieberg? Får hoppas han senare bjuder på något lite mer delikatesslikt på en liggande boll utanför djurgårdens straffområde. Han har missat lite för många (för att vara Lolo) frisparkar hittills under säsongsupptakten.



Själv laddar jag  upp traditionsenligt med en eftermiddagsfika i gamla stan (neutral plan, givetvis) med djurgårdaren och gnagaren. Hets på högsta nivå!

Janne drömmer Bajen

Mindre än 24 timmar kvar...

Skönt att man har stöd från även från lite oväntade hörn.

Ett sådant här flirtande hade väl knappast lämnats därhän i en klubb som, om man får uttrycka det lite elakt, berör lite mer än Hbk? Fast å andra sidan; kan man träna ett gbg-lag med en fet gnagettatuering innanför tröjan samtidigt som man namngett sitt husdjur efter Sveriges driftkucku Gary Sundgren så...


The story is old, but it goes on...

Jaha, där kom den: http://fotbollskanalen.se/1.947668/2009/04/17/strombergsson_erkanner_det_var_uselt

Man undrar ju vad han har sina assisterande domare till? De som så duktigt ryckte till undsättning nere i Borås...

Ut med domaren- In med Nalle Puh!

Om jag hade varit lagd lite mer åt det klassiskt italienskt konspirationsteoretiska hållet skulle jag direkt ropa ut högt att förbundet försöker få oss ut ur allsvenskan! Nu nöjer jag mig med att konstatera att vi bara i år lyckats bli tydligt bortdömda i två av våra tre matcher. Till råga på allt av samma domare. Om vi dessutom lägger till de senaste säsongerna kan man även konstatera att vi fått ett stort antal feldömda straffar mot oss samtidigt som vi inte tilldömts en endaste spark från elva meter som inte varit solklar. Behöver jag tillägga att vi under samma period gått miste om ett antal straffar (varav ett flertal som domaren efter matcherna tom. erkänt att han missat) som varit relativt klara? Någon annan slutsats än att domarna när de kliver ut på Söderstadions matta ger sig fan på att stå emot publiktrycket går inte att dra. Vilken slutsats man ska dra på de senaste bortamatcherna vet jag däremot inte. Mer än att det stinker. Kalla mig gärna bitter!

Vet att dom i Italien (var annars?) denna säsong hade tagit fram en tabell där domarmisstag var inräknade och lagens poäng var korrigerade efter dessa. En motsvarande tabell för allsvenskan hade varit synnerligen intressant att studera.

Topp fyra? Hahahaha! Står det fortfarande fast Friedman? "Värvningsansvarige" Micke Andersson bör nog inte boka in några fler semesterdagar iaf innan sommarens transferfönster har stängt...

-------

Drygt 3000 (!) pers på Öis hemmamatch. Sparar folk för att kunna gå på derbyt mot GAIS i höst? Eller är nya gamla ullevi i själva verket mer publikovänlig än den gamla, gamla ullevi?

-------

Agon Mehmeti- Ska vi tippa på att han säljs inom de närmsta åren för en sisådär 60 miljoner?

Britannia rule the waves

Same procedure as last year? Same procedure as every year...

Tre engelska lag i Champ-semi för andra året i rad och alla tipsextranostalgiker slickar sig om munnen. Och inget talar ju direkt för att de kommer att bli mindre nöjda inom de närmsta åren. Tiden är kanske förbi när vi kunde tala om "de tre stora" ligorna, snarare handlar det nu om "de två stora" och "den mycket större". Nu finns ändå hopp om att vi slipper få se en repris av förra årets final. Spelar Barca på sin normala nivå bör dom plocka den ena finalplatsen. Att dom där kommer att få möta "de onämnbara" är väl så givet det kan bli.

Nej, nu får Platini tag tag i det här och göra Champions League till det som det borde vara! En stor förbättring sker naturligtvis med de ändringar i kvalsystemet som är införda till i år, men det sjuka faktumet kvarstår; mästarturneringen är idag ingen turnering för mästare.

Om jag får leka världsförbättrare för ett ögonblick tänkte jag ge mitt förslag till utformning på denna "finaste av turneringar":

  • Lika många deltagare i huvudturneringen som idag, dvs 24 lag indelade i åtta grupper.
  • Mästarna samt cupmästarna från varje nationell liga, samt föregående års CL- och UEFA-cupmästare ska vara med i kvalifikationen. Kort och gott; alla Europas titelinnehavare.
  • CL- och UEFA-cupmästarna samt liga- och cupvinnarna från de 7 högst rankade ligorna är direktkvalificerade. Resten av platserna, dvs den andra hälften, fylls via kval.

Det här får till följd att vi inte bara får en mästarturnering värd namnet utan även att de nationella cuperna får högre status. Dessutom blir det återigen viktigt att vinna den inhemska ligan, något som idag nästan verkar vara sekundärt för de pengatörstande bjässarna. Platini verkar dock vara en klok man på många sätt så nog kämpar han väl för denna utveckling?

-------

Kämpa Hammarby!


"Spåkuls-Mats"

Djurgården-Gefle igår gav ingen skrämselhicka inför måndag direkt, men däremot får man känslan att publiksiffran lär bli ännu ett bottennapp. Derbyn som handlar om att bli "minst usla i stan" lockar inte direkt några medgångare. Tror på mellan 14000-19000 beroende på insats mot Helsingborg. Precis det lyft för ekonomin som Bajen behöver nu...

-------

Mats Olsson tippade Halmstad som mästare innan säsongen. Den mannen skulle inte få sätta ihop en tipskupong åt mig, det saken är säker.

Å andra sidan var jag själv övertygad om att Gefle skulle ryka i år. Där är det dock kul att se ut att få fel! Det behövs lag från hela Sverige (nåja, Gävle är väl en början iaf) och inte bara runt Gbg om intresset för den där satans hockeyn ska kunna minskas.

Tyskar

Stor humor! http://www.bold.dk/nyt/Wiese-raser-Du-er-faerdig-Lehmann

Jag förstår inte grejen med tyska målvakter? Nog för att det brukar sägas att säregenhet är en förutsättning för att lyckas som målvakt, men för tyska målvakter verkar det tydligt att även starka osympatiska drag blandat med egoism och svag verklighetsförankring också är grundpelare att bygga en karriär på. Oliver Kahn och Jens Lehmann är sannerligen två människor jag iaf inte skulle välja att dela Robinson-strand med.

-------

Ikväll blir det att se djurgården möta Bajens banemän hemma hos svärföräldrarna. Hoppas på ett resultat där man slipper gliringar under hela hemresan sedan...

Varför Jesper?

Få ämnen ger väl mer utrymme för spekulationer än sportjournalisternas klubbsympatier. Idag fick man svaret vad gäller sveriges bästa kommentator; http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=291299

Listan blir allt mer komplett, men än saknas några intressanta namn som tex Simon Bank, Erik Niva, Olof Lundh, Niklas Holmgren...

En del namn inom fotbollsvärlden som väl är i det närmaste bekräftade; Bajen: Robert Perlskog, Daniel Kristansson, Lasse Anrell. aik: Bo Hansson, Lasse Granqvist, Niklas Jarelind, Martin Hansson (om någon ska bevisa motsatsen så är det han själv, http://www.youtube.com/watch?v=lkMGUUT3xlE). Blåvitt: Arne Hegerfors, Anders Frisk. dif: Tommy Engstrand. Hbk: Mats Olsson

Champions League

Lite mer än en vecka nu med canalplus och lika länge med gratis viasat sport. Trodde man skulle få ha det i någon månad iaf, men icke... Igår släcktes de ovärderliga viasat motor och viasat golf ner, men kanske ännu tyngre just denna vecka; viasat fotboll. Efter att i det närmaste uppnått nirvana och dreglat ner hela soffan hemma efter Barcas första halvlek mot Bayern förra veckan hade jag gått och laddat inför returen ikväll. Nu får man nöja sig med att se Liverpool försvinna ut ur turneringen på TV6.

På tal om Liverpool så går det ju inte att missa den här killen; http://www.youtube.com/watch?v=C2QEm028lKA&feature=related


Traoré- Bajens Jan Tauer?


Första molniga dagen på länge...

Knappt har man slutat skratta åt den tyske elegantens bravader nere på nybyggda nya gamla ullevi innan man raskt satte det i halsen. Christian Traoré, som för övrigt varit en gammal favorit (har alltid varit svag för våra danskar), lyckas på ett mycket snarlikt sätt rekonstruera blåvitts 3-0 mål från i lördags när han på Tauer-manér fullständigt viker ner sig mot Jawo som får öppen gata fram till segermålet. Kronan på verket efter att rejält gått bort sig även vid Gefles 0-1. Det är för mig en fullständig gåta hur en så till synes kraftfull spelare i själva verket kan vara så vek och obeslutsam? För det är ju knappast första gången det händer under de senaste säsongerna. Det är nästan konstigt så här i efterhand hur ett lag med honom och Sulan som mittlås förra året klarade sig undan med 51 insläppta.

Ineffektiviteten, sidledsduttandet, oförmågan att komma till skott samt de individuella misstagen. Allt känns igen, men denna gång finns ingen Petter, Eguren eller Paulinho att komma till räddning. Det här kan bli en riktigt lång säsong.

-------

Helsingborg vann stort. Förmodligen skulle Henke kunna spela i gummistövlar och dom skulle fortfarande slå Bajen hur enkelt som helst i nästa omgång. Bara drygt 7000 betalande på gam...nya gamla ullevi. GAIS supportrar sparar väl in för att ha råd att gå på sina hemmaderbyn...

Och vad säger man om Malmös nya bygge?! *****! Tänk att man för några år sedan imponerades av Borås arena. Den framstår ju idag som beställd ur IKEA:s andrahandssortering. Man kommer väl tänka samma sak om Swedbank efter att den typ tre gånger dyrare Stockhomsarenan står klar. Man kan ju alltid drömma.

Tittade stundtals på Kalmar-Aik. Mutumba ser ganska giftig ut. Vilket är svårt att säga detsamma om när det gäller Thorstensson på topp, han som av Mikael Stahre beskrivs som "en hårt arbetande forward". (Luktar det förresten inte väldigt mycket blåvitt om det begreppet? Tanken på "Långås" Andersson kommer som på beställning.) Snällt iaf av tränaren att inte använda synonymen; "anfallare med relativt kass teknik, ganska låg utdelning i sina avslut men som springer konstant i 90 min".

RSS 2.0