Britannia rule the waves

Same procedure as last year? Same procedure as every year...

Tre engelska lag i Champ-semi för andra året i rad och alla tipsextranostalgiker slickar sig om munnen. Och inget talar ju direkt för att de kommer att bli mindre nöjda inom de närmsta åren. Tiden är kanske förbi när vi kunde tala om "de tre stora" ligorna, snarare handlar det nu om "de två stora" och "den mycket större". Nu finns ändå hopp om att vi slipper få se en repris av förra årets final. Spelar Barca på sin normala nivå bör dom plocka den ena finalplatsen. Att dom där kommer att få möta "de onämnbara" är väl så givet det kan bli.

Nej, nu får Platini tag tag i det här och göra Champions League till det som det borde vara! En stor förbättring sker naturligtvis med de ändringar i kvalsystemet som är införda till i år, men det sjuka faktumet kvarstår; mästarturneringen är idag ingen turnering för mästare.

Om jag får leka världsförbättrare för ett ögonblick tänkte jag ge mitt förslag till utformning på denna "finaste av turneringar":

  • Lika många deltagare i huvudturneringen som idag, dvs 24 lag indelade i åtta grupper.
  • Mästarna samt cupmästarna från varje nationell liga, samt föregående års CL- och UEFA-cupmästare ska vara med i kvalifikationen. Kort och gott; alla Europas titelinnehavare.
  • CL- och UEFA-cupmästarna samt liga- och cupvinnarna från de 7 högst rankade ligorna är direktkvalificerade. Resten av platserna, dvs den andra hälften, fylls via kval.

Det här får till följd att vi inte bara får en mästarturnering värd namnet utan även att de nationella cuperna får högre status. Dessutom blir det återigen viktigt att vinna den inhemska ligan, något som idag nästan verkar vara sekundärt för de pengatörstande bjässarna. Platini verkar dock vara en klok man på många sätt så nog kämpar han väl för denna utveckling?

-------

Kämpa Hammarby!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0