Fuck you, it's over



Vet inte om man ska bli ledsen eller arg...

Legenden Paolo Maldini gjorde alltså sitt sista framträdande på San Siro igår eftermiddag efter 24 (!) år i Milantröjan, men hur sentimentalt det än blev så fick historien ett ovärdigt slut. Fotbollsvärldens största gentleman, mr Fair Play, som aldrig någonsin har gjort en ond eller osportslig handling vare sig på planen eller utanför, pekade finger åt sin egna publik. Och vem kan klandra honom för det?

Mitt under Maldinis ärevarv efter matchen vecklar en del i publiken ut en gigantisk tröja med Franco Baresis namn på samtidigt som de sjöng "det finns bara en kapten". Nog för att Baresi måste klassas som en legend även han, men för mig som tillhör den lite yngre generationen så är han fortfarande mannen som gav uttrycket "att göra en säsong för mycket" ett ansikte. Under det sista året hade han förmodligen blivit varvad av Daniel Tjernström i ett hundrameterslopp. Maldini har otroligt nog hållit klassen ända in till slutet och han lägger av medan han fortfarande är en riktigt bra fotbollsspelare. Där hade många andra haft en del att lära...

En av de sista bilderna av tidernas största gentleman blev nu ett pekat långfinger upp mot läktaren.

Även om det egentligen är emot allt vad Maldini står för och är, så borde han få en sista avskedsmatch. Då kunde man hoppas att alla Baresi-lovers stannade hemma och lät Paolo Maldini få ett värdigt avsked.

Kommentarer
Postat av: Ola

Paolo debuterade alltså i Milan ungefär parallellt med Nelis födelse. Perspektiv.

2009-05-26 @ 11:51:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0