Lagerbäcks icke-skräll

Så var truppen till EM-kvalmatchen mot Danmark uttagen och ni som trodde förbundskapten Lagerbäck skulle ha några ess i rockärmen hade fel, precis som vanligt.

Till Lagerbäcks försvar ska det erkännas att det inte finns en uppsjö av kvalitetsspelare att välja mellan i det här landet även om man lätt skulle kunna tro det när man lyssnar på den allmänna opinionen, men Markus Rosenberg?!

Förmodligen skulle det krävas att Rosenberg söp till ordentligt på en samling, alternativt gjorde en "Den Ouden" och låg med Lagerbäcks dotter för att han skulle bli av med sitt frikort till landslaget. Att aldrig någonsin ha gjort en bra landskamp, att nyligen ha spelat en UEFA-cupfinal där man gjorde sig själv till åtlöje inför hela Europa, eller att ha haft en usel säsong i bundesliga bakom sig räcker ju uppenbarligen inte för att spela sig ur "sekten".

Vem skulle då med istället för Rosenberg? Ja, vem som helst. Hysén har haft en hysterisk form i allsvenskan, Toivonen har gjort bra ifrån sig i Holland, t.ex.

Nu är det som tur är platsen som tredje- eller fjärdeforward som här diskuteras så någon större inverkan på resultatet mot Danmark har det såklart inte, men nog sänder det ut dåliga signaler till spelare som förtjänar platsen bättre?

Kommentarer
Postat av: Ola

Vi brukar vara överens, käre Andy, men här är du ute och snedseglar. Mobbningen av Rosenberg i blågult är pöbelfasoner. Han har givetvis förtjänat sin plats, liksom han alltid har gjort det. Det är oerhört svårt att jämföra en formtopp i Allsvenskan med en formsvacka i Bundesliga men faktum kvarstår: Rosenberg är (nästan) ordinarie i ett lag som spelar på hög Europanivå år efter år. Hysén platsade inte i Sunderland och Toivonen har alltid varit mer intresserad av att lägga frisyren tillrätta än att spela fotboll.

2009-05-26 @ 19:35:04
Postat av: Andy

Att han spelar relativt frekvent i Bremen är en gigantisk gåta i sig, men det rättfärdigar inte en plats i landslaget. Lika lite som en plats i Lyon rättfärdigar en plats i landslagets startelva. Det är prestationen i landslaget som är det primära och där har Rosenberg inte presterat trots otaliga chanser. Nu vill jag inte på något sätt stänga ute honom för all framtid, men just nu finns ingen anledning att ha honom med. Presterar man bra i Bremen ska man givetvis också vara med i svenska landslaget (där är vi delvis överens), men så är ju uppenbarligen inte för tillfället. Han presterar inte någonstans. Skönt annars att vi kan ha skilda åsikter för en gångs skull. :)

2009-05-26 @ 20:15:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0