Bajen gör en Barca?

Rubrik från fotbollskanalens hemsida idag: "Rösta och diskutera: Är Barca värdig mästare?"

Vad finns att rösta om, vad finns att diskutera?

Manchester blev fullständigt mosade, det såg med andra ord ut som de flesta gånger förut under säsongen när Barcelona spelat. Det måste vara oerhört frustrerande som motståndare att jaga boll till förbannelse. Och när bollen väl vinns, då gäller det för guds skull att göra något vettigt med den, för spelas den bort innebär det oftast ett par minuter till med bolljagande.

Nog märktes det däremot att Barcas ordinarie ytterbackar var avstängda/skadade. Det var inte alls samma fart längs kanterna, men när Xavi, Iniesta och Messi är på humör finns det ju liksom anfallsalternativ så det räcker.

2-0-målet var ju så vackert att man nästan trillade ur soffan.

-------

Hoppas Bajenspelarna tittade på finalen igår och såg att det minsann går att prestera utan ordinarie ytterbackar...

Ikväll väntar AIK på Råsunda, en match som på förhand känns relativt öppen trots att gnaget tydligen är stora favoriter. Om åtminstone några av de grönvita spelare som testas på uppvärmningen kan komma till start finns det goda möjligheter för det nederlagstippade Bajen att kunna slå tillbaka ett lag som i de senaste omgångarna imponerat mer i tabellen än på plan. Totalförnedrade mot Gefle sist där de inte lyckades mäkta med ett endaste skott på mål.

En faktor man absolut inte ska förbise är att Bajen haft två fler vilodagar än gnaget och med tanke på hur slitna de sistnämnda tydligen såg ut mot Gefle tror jag att Bajen kan mala ner "motståndarna" (hej Micke Stahre) om de bara kan hålla tätt i början. Ett mål kommer räcka väldigt långt i detta derby.

I övrigt känns det väldigt mycket som inför höstderbyt 2006. Bajen totalt nederlagstippade den gången mot ett på Råsunda obesegrat AIK. Ni kanske minns? Hemmalaget blev fullständigt överkörda och de två målen av Sebastian Eguren hade kunnat vara många fler med rätt utdelning. Man kan hoppas kvällens match utvecklar sig på ett liknande sätt, fast med rätt utdelning...

-------

Oddset på Markus Jonsson som förste målskytt är väl som vanligt lågt när det vankas derby på Råsunda. Hoppas domare Jonas Eriksson har bättre koll på nerverna än vad Martin Hansson hade förra året, som då helt missförstod gnagets banderoll "a time for heroes".

Kommentarer
Postat av: Ola

Din kommentar om Martin Hansson är faktiskt helt hejdlöst rolig! Jag skrattar än! :)

2009-05-28 @ 11:17:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0