Confederations Cup, dag 2

Två dagar med Confederations Cup på TV och man går redan till sängs på kvällen med ljudet av läktartutor ekandes i huvudet. Hur ska man stå ut med detta i ett helt VM nästa sommar?!

Annars två ganska underhållande matcher idag med ett Egypten som överraskade positivt mot Brasilien och ett USA som gav italienarna en ordentlig match.

Brasilien kommer sannolikt få det mycket svårt att gå långt i nästa års VM om de inte rycker upp sig rejält. Idag lever de enbart på några enskilda spelares genialitet samt markeringsmissar hos motståndarna (hej Micke Stahre) som inte kommer att förekomma på högre nivå i ett mästerskap. Till skillnad från tidigare årgångar tycker jag även det saknas riktig spets i anfallet, med all respekt för Luis Fabiano. Robinho är sannolikt en av de senare årens mest överskattade anfallare och ska man hitta spelare att jämföra med ligger Patrice Loko skrämmande nära till hands. Pato är alldeles för begränsad och har en lång bit kvar innan han blir en skyttekung i ett mästerskap. Baptista gör väl en bra match om han får tio försök? Nej Brasilien, vill ni ta hem pokalen nästa år gör ni bäst i att få fram en ny Ronaldo/Romario ganska snart. Fråga Portugal hur många titlar man tar med endast ett bra mittfält...

Kommentarer
Postat av: Ola

Instämmer till fullo i Brasilienkritiken. Du satte fingret på problemet när du ifrågasatte anfallsbesättningen inför turneringen. Det ser helt enkelt inte så särskilt imponerande ut i sista tredjedelen för kanariefåglarna. Pato är en fantastisk spelare och kommer att bli precis hur bra som helst, men han är inte där ännu. Robinho en skugga av sitt rykte, Luís Fabiano ska vi inte tala om och är det något vi har lärt oss så är det att de inhemska anfallarna aldrig gör sig i mästerskapen. Brasilien har problem och det är något som åtminstone firas av mig.

2009-06-16 @ 21:13:29
URL: http://grandegrosso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0