Ancelotti ger sig in i dimman

Carlo Ancelotti lämnar tränarposten i Milan och det innebär väl då sannolikt att han faktiskt tar över Chelsea trots allt. Ett stort misstag, både från hans egen sida och Chelseas. Kulturkrocken blir enorm och säga vad man vill om Ancelotti, men världsvan kan man ju knappast kalla honom. Maten, klimatet, språket och de engelska sportjournalisterna blir en ny prövning för honom, likaså en helt annan fotbollskultur där tränaren kanske inte har samma status som i hans hemland. Upplagt för problem med andra ord.

Nog kan det förstås bli bra till slut ändå, men min gissning är ändå att han sitter på flyget hem igen senast efter nästa säsong...

Leonardo tar nu över istället och Milan hänger på det som kanske blir den nya trenden i Europa; klubbar som anställer relativt orutinerade gamla spelare som tidigare representerat den egna klubben. Vi såg nyligen Ciro Ferrara i Juventus. Ska vi gissa att Guardiola i Barcelona är exemplet som klubbarna tar efter?

På tal om Leonardo... Vad hade Thallinger & co i fotbollsförbundets diciplinnämnd sagt om denna klassiker från 94-VM? Solklart 13 matcher?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0