Finanskris, men inte i Madrid

2009 är året då finanskrisen slår hårt mot alla världens hörn. Många fotbollsklubbar kämpar för att få sina verksamheter att gå runt, men värre ändå är väl att många vanliga människor också kämpar för att få sina "verksamheter" (läs; liv) att gå runt. Detta verkar dock inte bekomma Real Madrids nyvalde president Florentino Pérez, som istället har dragit ner mössan över ögonen, satt stereohörlurarna över öronen, skruvat upp volymen på max och börjat drömma sig bort till en marängvit sagovärld. Har man nu ändå skulder på sex miljarder, vad gör då några miljarder till för skada? Varenda fotbollsintresserad människa i världen kommer väl dessutom att köpa sig ny Ronaldo-tröja? Ännu mer sannolikt kanske både en Ronaldo-tröja och en Kaká-tröja?

Runt om i fotbollseuropa hörs nu röster av avsky mot detta sinnessjuka agerande, bland annat från UEFA-president Platini som mer och mer framstår som den europeiska fotbollens räddare på vit häst (fattas bara att alla hans idéer ska genomföras också). Därför är det minst sagt chockerande att nu höra fotbollsvärldens mäktigaste man, Sepp Blatter, offentligt gå ut och hylla Reals huvudlösa slöseri. Jag hittar inte ens ord för hur illamående jag blir!

Det finns anledning att avsky Real Madrid ännu mer än vanligt kommande säsong, men även anledning att hoppas på en mycket snar Blatter-pensionering...

Kommentarer
Postat av: Ola

Tyvärr är det inte ens särskilt chockerande att den genomonde Blatter gör detta utspel. Schweizaren är en genomrutten typ som är satt på maktens stol enkom för att han kan pengar, inte för att han när något fotbollsintresse. Glöm inte att det var han och ingen annan som för ett par år sedan gick ut och talade sig varm för att det skulle spelas VM-slutspel vartannat år istället för vart fjärde. Orsak? Ja, pengar så klart.

2009-06-13 @ 11:38:18
URL: http://grandegrosso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0